GeekBlog

Hvorfor skifte browser til Firefox

Langt de fleste anvender i dag Microsofts browser Edge eller Googles Chrome - Hvis du er Apple bruger, så bruger du nok Safari men mange er begyndt at søge efter andre løsninger. Firefox er et rigtig  godt et alternativ, men hvorfor give denne nye browser en chance?

Firefox  browseren er mere stabil, giver større sikkerhed, er langt hurtigere  til at hente dine Internetsider og har flere features. I denne artikel  vil jeg se på hvorfor flere og flere vælger at skifte til Firefox.

Opensource

Først  og fremmest er Firefox Open Source. Dette betyder at alle er velkomne  til at vidreudvikle på browseren, der bliver altså løbende udarbejdet  forbedringer. Samtidig sikre Open Source modellen at der ikke er nogen  former for spyware. Hvis der bliver fundet et problem med sikkerheden  bliver der hurtigt lagt en opdatering ud på www.mozilla.org/products/firefox

En hurtig browser

Det der overraskede mig mest da jeg  først prøvede Firefox var hvor hurtigt den hentede og viste  Internesiderne, der er virkelig forskel i forhold til Internet Explorer.  Uden denne åbenlyse fordel har Firefox også en lang række andre  features der gør livet nemmere som Internetbruger.

Tabbed browsing

En af de virkelig gode features ved Firefox er det folkene bag (www.mozilla.org)  Tabbed browsing kalder (ctrl + t). Denne teknik gør det let at holde  styr på dine Internet sider da du kan åbne flere sider i samme browser  vindue. De sider du vælger at åbne bliver arrangeret i faneblade øverst i  browseren – hvilket gør det hele meget mere overskueligt. Ved at holde  Ctrl inde samtidig med at du klikker på et link åbnes siden i  baggrunden, du kan altså læse videre på den side du er på mens den anden  hentes. Selvom Tabbed browsing virker meget simpelt gør det faktisk en  stor forskel i hverdagen.

Firefox  har en en popup blocker installeret fra starten, du slipper altså for  se på uønskede popup reklamer. Der er ikke noget nyskabende ved  Firefox’s løsning, men den fungerer upåklageligt.

Søgefunktion

Søgefunktionen  (ctrl + f) i Firefox fortjener også at blive nævnt. Det smarte er at  den åbnes i bunden af browseren så den ikke blokere for teksten. Når man  indtaster bogstaver i søgefeltet bliver orderne der matcher løbende  markeret i teksten. Et lille søgefelt til google er også inkluderet i  toppen af browseren.

Extenstions

Ifølge udviklerne bag  Firefox er hele konceptet bygget på at mindre er mere og med Firefox  holder dette koncept i alle henseender. Når du har installeret denne  browser har du nok til at gøre det du gerne vil på Internettet, men  muligheden for at installere mere avancerede udvidelser må i høj grad  siges at være understøttet. F.eks. kan du hente en mere præcis popup  blocker, text zooming, nye temaer, automatisk udfyldning af formularer  etc. Listen er alt for lang så jeg henviser til denne oversigt over Firefox extensions.

Firefox en anbefaling værd!

Firefox  er hurtig at downloade og nemt at installere. Alle dine bookemarks fra ding gamle browser bliver overført automatisk og så starter den hurtigere  end andre browsere.

Firefox er hurtigt blevet min mest anvendte browser. Den nyeste version af Firefox kan hentes på www.mozilla.org/products/firefox

Author image
Knebel - Denmark Hjemmeside
Jeg hedder Thomas Due Halfdaner, og står for daglige drift af siden. Jeg er en ”ung” mand på 36 år. – Jeg bliver betragtet som en IT-nørd! - Og ja, det er jeg stolt af!